Barion Pixel

Rólam

földesi éva, stresszoldás, élményfestés, jobb agyféltekés rajztanfolyam

Rólam: Földesi Éva, jobb agyféltekés rajzolás, élményfestés

Komplex egyéni önmegismerés és képességfejlesztés.

Már több mint 15 éve foglalkozom emberekkel, konfliktus és válságkezeléssel egyéni és csoportos fejlesztések keretében. Ahhoz hogy megfelelő szakmai képzettséggel rendelkezzem a tanulmányaimat is e terület felé irányítottam.A Szent István Egyetemen andragógusként végeztem HR szakon, majd szupervízor, tréner és mester coachként. Ehhez gyakorlati technikákat az NLP Akadémián tanultam majd Henrik Lell-től az EMDR-t és nem utolsó sorban a Subrosa központban kineziológiát. 

A jobb agyféltekés rajzolás szintén az önmegismerés lehetősége.

A gyerekek 3-5 éves korig megtanulnak eljutni a firkától a szimbólum rajzolásig (a tipikus szem, ház, madár) és amikor 10-11 évesen le szeretné rajzolni a valóságot például egy kockát, hibás rajzok születnek. A kocka valódi alakjával tisztában lévő verbális ismeret legyőzi a vizuális észlelőképességet így a rajz nem élethű. A kamaszok kétségbeesnek és nem rajzolnak tovább, megrekednek felnőttként is a szimbólum rajzolásnál.A rajzolás is készségekből áll amelyeket ha elsajátítunk, megtanulunk rajzolni, ahogy megtanultunk biciklizni vagy olvasni.A rajzolásért felelős a jobb agyfélteke amely a vizualitás, téri érzékelések, érzelmek, humor, művészet élvezetének helye, de mivel a beszéd,írás, olvasás, logika, elemzés mind a bal agyfélteke dolga, így kialakult egy bal agyféltekés gondolkodás mód. Így a jobb agyfélteke dolgai félelmet is okozhatnak mert már annyira szokatlan a használata.A tanfolyamon különféle gyakorlatokkal, technikákkal háttérbe szorítjuk a domináns bal agyféltekét és teret adunk a művészi jobb agyféltekének. Mikor már nem érezzük az idő múlását és belefeledkezünk az alkotásunkba elérkeztünk a jobb agyféltekébe. A végén saját magunk meglepődünk mire vagyunk képesek csupán más gondolkodásmóddal, amelyet nem csak a művészkedésnél használhatunk, hanem egy új világnézetet is ad számunkra. A jobb és bal agyfélteke szinkronba hozása megkönnyíti a tanulást és kreatívabbak is leszünk.

jobb agyféltekés rajzolásról itt tudhatsz meg többet. 

Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyam

élményfestésről itt 

jobb agyféltekés tanulás

Földesi Éva

Amivel még foglalkozom:

Egyéni, -családi, -párkapcsolati konfliktuskezelés. Coachig, szupervízió, tréningek. Stressz és lelki oldások az NLP, EMDR.

További tevékenységem megtekinthető az alábbi linken: HONLAPOM

Legfrissebb írások

0
    0
    Kosaram
    A kosarad üresVissza az üzletbe