Barion Pixel

Jobb agyféltekés TANULÁS

Jobb agyféltekés TANULÁS

Tanulj meg játszva tanulni jobb agyféltekés módszerekkel.

Könnyen játékosan magolás nélkül az elmetérkép segítségével hosszú távú memóriába tároljuk, és bármikor előhívjuk a tananyagot.

jobb agyféltekés tanulás Békéscsaba

A jobb agyféltekés tanulás a képekhez való rögzítésről és a képekben való gondolkodás megismeréséről szól. Egy képhez több emléket is csatol az agy, tehát könnyen elhívja a képeket és megjegyzi  a képekhez csatolt szavakat .

Jobb agyféltekés tanulás tanfolyamok:

Amit az agyról tudni kell.nijobb agyféltekés tanulás tanulásfejlesztés

1. szabály Az agy képekben gondolkodik.

Miközben csukva van a szemed én azt mondom neked ” alma”, akkor nem a leírt szót látod magad előtt, hanem egy almát. Pirosat, zöldet, nagyot, kicsit, vagy almafát almákkal. Tehát képet. Nem absztrakt ákombákomot, azaz betűsort. 

 2. szabály Az agy asszociációkat teremt.

Ha azt mondom neked, ” törpe”. Mi jut eszedbe róla? Először látsz egy törpét. (Mindenkié más.) Jönnek az kapcsolatok. Pl.:Hókuszpók, fekete macska, balszerencse, kéményseprő, kémény, háztető, télapó, lecsúszik, karácsonyfa, ajándék.

3. szabály A rövid távú memória 5 perc alatt megtelik.

Azt gondolod, hogy minél hosszabb ideig tanulsz, annál többet tudsz. Amit öt perc után teszel be, kiszorítja az előzőt, hogy helyet adjon neki.

4. szabály Az agy azonnali jutalomra vágyik.

A tanulás szenvedés, de meg kell csinálni, ha el akarsz érni valamit az életedben. Nem tudod magad motiválni, ha tíz évvel később kap érte jutalmat.

5. szabály Az agyad szereti, ha dicséred.

Az ember hatszor gondol magáról, képességeiről rosszat és csak minden hetedik gondolatban jön egy dicséret. Van, akinél ez még katasztrofálisabb.

elmetérkép

Tanulási módszerek felnőtteknek

 • Készíts elmetérképet. Miközben elme térképezel, nem tudsz nem koncentrálni. Megérted az anyagot, mert mindig kérdezed magad, ezt hova írjam? Hova tartozik? Egyben látod a végén az egészet, az összefüggéseket.

 • Az elmetérképhez legyen saját szimbólumrendszered. Gyűjteményed. Írd be a keresőbe, hogy „ikonok” máris egy csomó ötletet kapsz. Miért ikonok? Képek, beszédesek, gyorsabb lerajzolni, mint leírni a szót. 

 • Használj mozaikszavakat, rímeket, dallamot. Minden vízbe mártott test…Emlékszel ugye!

 • Szóljon háttérzene. A Lozanov módszer alapja a háttérzene. Milyen legyen ez a zene és miért? Ha többet akarsz tudni, kattints: 

 • Pareto elv: 80/20 szabálya. Eredményed 80%-a tevékenységed 20%-ából ered. Vagyis fókuszálj a fontosra. Gondold csak el. Ha megtalálod a fontosat, akkor ötöd annyi idő és energiabefektetéssel éred el eredményeid 80%-át. Felejtsd el, hogy minden oldalt el kell olvasni, a könyvek 80 %-a rizsa.

Készülj fel a tanulásra

 • Be kell melegítened. Mielőtt tanulni kezdesz, relaxálj legalább 10 percig.

 • Folyamatosan igyál vizet. Ha 2%-kal kevesebb a víz a szervezetedben, már csak 75%-os hatékonysággal tanulsz

Tanulás közben

 • Tarts 20 percenként 3-5 perc szünetet.
  Szünetben mozogj: Dörzsöld meg a füledet, feszítsd meg a vádlidat. Esetleg zuhanyozz le. Menj friss levegőre és lélegezz mélyeket, miközben számolod a légzésed. Kapcsold le a lámpát és üldögélj sötétben.

Ismétlés: Minimum 4-7 ismétlés kell ahhoz, hogy emlékezz. Az új anyag megtanulása után 2 órával, de legkésőbb 24 órán belül ismételj. Itt jön az elmetérkép csodája. Azt néhány perc alatt át tudod ismételni.                                                      „Weitz Teréz alapján”

  Űrlapunk kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy a megadott elérhetőségeken kollégánk felvegye a kapcsolatot Önnel. Ezen túl adatait NEM tároljuk és nem használjuk fel.

  Leave a Reply

  Legfrissebb írások

  0
   0
   Kosaram
   A kosarad üresVissza az üzletbe