Barion Pixel

Miért tanulj rajzolni és hogyan működik?

Mert nem csak rajzolni tanulsz meg, hanem egy teljesen új látás és gondolkodásmódot.

A rajzolás alapvetően jobb agyféltekés tevékenység.

Sokaknak azért nem megy a rajzolás, mert a bal agyfélteke logikus, racionális berögződése nem engedi kibontakozni a jobb agyfélteke kreativitását.                

A tanulást egyszerű rajzfeladatokkal kezdjük, ahol maximum egy-két dologra kell figyelni, majd folyamatosan nehezítve a feladatokat a látásmód megváltozik, a jobb agyfélteke működésbe lép, és a rajzok minősége látványos fejlődésnek indul.

A nagy művészek, festők, grafikusok már évszázadok óta beszámolnak arról, hogy mikor alkotnak, akkor egy különleges tudatállapotba kerülnek. Nem tudják megmagyarázni, hogy hogyan készítik a képeket, egyszerűen csak megszületik a kezük munkájából az alkotás.

Úgy, ahogy a biciklizés tudása is részfolyamatokból épül fel, ugyan úgy a rajzolás képessége is.
A hibás rajzok alapján a gyerek gyakran eldönti: „Nem tudok rajzolni.” Pedig,az általa lerajzolt formák jelzik, hogy tud.

A probléma a korábban elraktározott tudással van, ami más alkalmakkor hasznos, de ebben az esetben megakadályozza, hogy az orra előtt lévő tárgyakat olyannak lássa, amilyenek valójában.
Sok felnőtt meséli el kínzóan tiszta emlékeit arról, amikor valaki gúnyt űzött a rajzolási próbálkozásaiból.
Vannak olyan szerencsések, akik véletlenül rájönnek a titokra: hogyan lehet a dolgokat máshogy (jobb agyféltekés érzékelési móddal) látni.

A gyerekek többségét azonban meg kell tanítanunk arra, hogy hogyan kapcsoljanak át a másik érzékelési módra, ami lehetővé teszi, hogy az eddig tanult ismeretek ne akadályozzák a képi ábrázolási módot.

Erre alkalmas mind a gyermekeknél, mind a felnőtteknél, a rendkívül látványos fejlődéssel járó jobb agyféltekés rajzolás módszere. 

Látogass el a jobb agyféltekés rajzoláshoz is: https://rajztudas.hu/jobb-agyfeltekes-rajzolas/

  Űrlapunk kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy a megadott elérhetőségeken kollégánk felvegye a kapcsolatot Önnel. Ezen túl adatait NEM tároljuk és nem használjuk fel.

  Legfrissebb írások

  0
   0
   Kosaram
   A kosarad üresVissza az üzletbe